Informace pro vás

Malé zamyšlení nad rychlým vařením - polévky

Kdysi jsme se známými diskutovali téma, zda je možné uvařit čerstvou polévku stejně rychle jako tu z "pytlíku".
Došli jsme k tomu, že rychlé a zdravé polévky existují, i když i přes všechny zkratky to dá přece jen trochu práce a nějakou minutku nad instantní čas to také vezme.

Jaké že to jsou?
Tak třeba klasická česnečka - pokud jsou brambory nakrájené na malé kousky a stihneme průběžně namačkat dost česneku a doplnit majoránkou, je hotovo po změknutí brambor (nebo po přidání vajíčka či sýra - záleží na vás :-)).
Téměř instantní je polévka z cukety nebo zeleného zmraženého hrášku doplněná bylinkami, česnekem a třeba i strouhaným sýrem...
Rychlou a sytou variantou je hustá polévka z červené čočky s česnekem a bylinkami nebo třeba s kari, popř. kurkumou. Totéž platí i u oblíbené dýňové polévky, čas je možná o pár minutek delší, než dýně změkne, ale i tak je to rychlovka.
Urychlovačem mohou být konzervované luštěniny - pokud jsou v jednoduchém nálevu bez dalších konzervačních látek. Z nich se dá vyrobit rychlá cizrnová nebo fazolová polévka.
Pohotové na přípravu jsou i další "zelené" polévky - například špenátová nebo brokolicová ve variantě krémové se smetanou bez zahušťování moukou (hustší může být po doplnění brambory - opět v malých kouscích pro rychlé uvaření).
Máte nějaké vaše osvědčené tipy, jak vařit efektivně a mít čas i na jiné aktivity? Napište nám na kc@ltavotynsko.cz.

Malé zamyšlení nad rychlým vařením - polévky